Flytta företaget till Malmö

Flytta företaget till Malmö

Oavsett om ditt företag expanderat och ska finnas på flera platser eller om du ska flytta hela verksamheten till exempel från Stockholm till Malmö finns det flera steg som bör avklaras innan allt rullar på som det ska. Givetvis behöver man först och främst hitta lediga kontor att hyra och dessutom behöver man jobba med marknadsföringen för att etablera sig på den nya stadens marknad.

Lediga kontor

För att hitta lediga kontor i Malmö är den enklaste vägen att söka på nätet. Har du redan kontakter i staden kan det vara en idé att gå den vägen också för att snabbt få tag på något lämpligt men annars är Google eller någon annan sökmotor effektiva hjälpmedel. Fundera på om du föredrar något speciellt område eller om det inte har någon betydelse, hur stort kontoret behöver vara och hur mycket det får kosta. Kontakta hyresvärdarna för intressanta objekt och åk dit och kolla på plats för att få en bra känsla. Lediga kontor brukar finnas men har man särskilda krav kanske man behöver leta längre än om man kan nöja sig med något enklare.

Jobba med marknadsföringen

När företaget är på plats i sitt nya kontor kan det vara klokt att redan från start börja marknadsföra sig lokalt. Se över vilka tidningar som finns i Malmö och om någon är lämplig att göra reklam i. Ta kontakt med olika närverk och se till att skaffa nya kontakter, berätta om ditt företag och visa upp att du finns. Gå på mässor om några sådana ska äga rum inom den närmsta framtiden och var aktiv på sociala medier. Att flytta sitt företag är inte alltid så lätt men jobbar man aktivt med att synas kommer man förr eller senare etablera sig på den nya orten.

Börja i god tid

Både vad gäller att hitta ett nytt kontor och marknadsföra sig är det en fördel om man börjar redan ett tag innan flytten ska äga rum. På så vis sparar man tid när man väl är på plats och kan då redan från start fokusera på arbetet. Förhoppningsvis har man dessutom kanske redan skaffat sig några kunder om man hunnit marknadsföra sina tjänster i förväg och man behöver då inte oroa sig för att inte få in några pengar under nystarten i den nya staden.