Så förbereder du dig inför en uglkurs

Så förbereder du dig inför en uglkurs

Har du tagit steget och bokat in dig på en uglkurs finns några bra saker att göra och tänka på innan det är dags. Kursen är intensiv och det är bland annat viktigt att man känner att man har en bra balans i livet vid tillfället, för att kunna få ut så mycket som möjligt. Fler bra förberedelser och tips inför kursen finner du här.

Skriv ner dina mål

För att få ut så mycket som möjligt av en kurs eller utbildning är det klokt att sätta sig ned och fundera på vilka personliga mål man har med den. En uglkurs lägger stort fokus på grupper, relationer och ledarskap och kanske finns det någon del som du känner är extra viktig för just dig?

Har du som mål att lära dig mer om hur en grupp utvecklas eller är det att du vill bli bättre på att kommunicera? Har du något speciellt mål när det kommer till utveckling av ditt eget ledarskap? Skriv ner!

Vila upp dig

En uglkurs ges under fem intensiva dagar och det kommer vara mycket att ta in. Kursen ges i dessutom i grupp där man som deltagare inte känner varandra sedan tidigare och bara det kan vara jobbigt nog. Kursen och dess moment kommer såklart också kräva fokus och skärpa så försök att varva ner och koppla bort ett par dagar i förväg om det är möjligt.

Lämna jobbet hemma

Sist men inte minst – för att vara aktivt deltagande i en uglkurs är det viktigt att lämna jobbet hemma. Även här kan det vara klokt att försöka trappa ner någon dag i förväg, avsluta sådant som är viktigt och kanske överlåta någon del till någon annan.

Under kursens gång är det bra om telefonen är avstängd så att mail, telefonsamtal eller sms stör varken dig själv eller andra deltagare. Förbered dig för några dagar utan större kontakt med omvärlden och gå in för kursen fullt ut – du kommer tjäna på det i längden.

Övriga tips inför en uglkurs:

  • Förbered dig på att lära dig nya och spännande saker om dig själv
  • Var öppen och mottaglig
  • Försök att gå in utan förväntningar
  • Packa bara med dig det allra mest nödvändiga