Lånevillkor

Att ta ett lån, innebär ofta att du behöver ha en inkomst i form av en fast anställning eller liknande. Stora banker kräver en fast inkomst och en stadig ekonomi för att bevilja dig att låna pengar från dem. Är det så att du enbart vill låna en mindre summa pengar, så går det att göra det via sms lån och utan att ha samma sorts krav som en stor bank ställer. Dock bör du ha någon form av inkomst, så att du kan betala tillbaka lånet. Det som kallas sms lån, är inte enbart att du lånar via mobilen och ett sms, det är faktiskt vanligare att logga in på kreditgivarnas hemsidor och ansöka med hjälp av e-legitimation. Dock lever namnet sms lån kvar då det i flera fall även går att låna genom att skicka iväg ett sms.

  • Kräver oftast ingen fast anställning
  • Du kan inneha vikariat, pension eller deltidsarbete
  • Det krävs sällan en hög årsinkomst
  • Studiemedel kan räknas som inkomst hos vissa kreditgivare
  • Betalningsanmärkningar är ofta inget problem

Huruvida det är en bra eller dålig idé att låna via sms är upp till dig som person att avgöra. Branschen har diskuterats en hel del i media och som med allt så finns det både för och nackdelar med att ta ett sms lån.

Fördelar

Ett sms lån går ofta snabbt att ansöka om och det går även ofta fort att få pengarna insatta på ditt konto. Ofta får du besked direkt om du får låna och om så är fallet så betalas pengarna ut samma dag eller dagen efter om det är på en vardag. Flera kreditgivare accepterar betalningsanmärkningar och du kan låna mellan 1000-6000 kronor hos de flesta. En del kreditgivare ger nya kunder lån utan ränta första gången.

Nackdelar

Sms lån har mycket högre räntor än vanliga lån och det är även en mycket kortare återbetalningstid.  Det vanligaste är att man har mellan 14 – 45 dagar på sig  att betala av lånet. Ett litet lån hos flera kreditgivare kan generera i många UC, vilket i sin tur kan göra dig mindre kreditvärdig. Se upp även för de långivare som har dolda avgifter.

 

Övrig finans

Det finns en hel del sätt att låna pengar och marknaden har blivit stor för bankaktörer. Bolån utgör ännu en viktig del av alla lån som tas, men det är också vanligt med blancolån och kapital för en händelse eller ett köp. Om man läser in sig noga på finansämnen kan man fatta beslut på bättre vis.

För den som vill ha information om ekonomi är detta en bra ekonomisida.