Få datorhjälp när du behöver

Datorn är en fantastisk uppfinning och ett utmärkt verktyg för jobb, skolarbete och underhållning när den fungerar som den ska. En krånglande dator kan vara en källa till stor frustration och detsamma gäller datortillbehör såsom skrivare och kringutrustning.
Vi förväntar oss att klara den moderna tekniken utan datorhjälp men när det inte går upplever vi det som väldigt frustrerande. Det är inte för inte som vissa människor slår sönder sina datorer i ren ilska när de inte fungerar som förväntat. Det finns till och med en term för detta fenomen: ‘computer rage’.

Exempel på ilska riktad mot datorer och annan elektronisk utrustning är att man skriker åt den, slår tangentbordet eller till och med kastar iväg det, och att man går till attack mot bildskärmen med hjälp av ett föremål. På YouTube finns en hel uppsjö av klipp där människor går till attack mot sina datorer. Det finns också rapporter om personer som ska ha skjutit sin dator med pistol eller kastat ut datorn genom fönstret, och i ett fall ska en restaurangägare i ren ilska ha friterat sin bärbara dator.

Det finns hjälp att få

Det behöver inte vara så här. Nu kan du få professionell hjälp med de IT-problem som du upplever där hemma. Allt du behöver göra är att kontakta några av de sakkunniga som finns tillgängliga under dygnets timmar. En ny aktör på marknaden är Servitant som erbjuder datorhjälp i hemmet! Om din dator är långsam, inte startar överhuvudtaget eller om du har något annat datorproblem du vill ha hjälp med, går det i allmänhet att få kontakt med en sakkunnig vad gäller datorhjälp.

Det bästa av allt är att du bara behöver betala halva arbetskostnaden. Tack vare RUT-avdraget får du nämligen upp till 25 000 kronor i skattereduktion per år när du köper IT-tjänster. Du kan alltså köpa datorhjälp för 50 000 kronor per år men bara betala hälften av den ursprungliga kostnaden. Att kalla på hjälp för att ta hand om tekniska frågor bär emot ibland. När det är fråga om datorhjälp är det ofta en granne, ett barn, kusin eller kompis som får rycka in. När dessa inte kan, är det svårt! Datorhjälp är någonting som inte bara behövs av totalt okunniga. Var därför inte rädd att boka support.