Så kan du enklare välja cykel

Så kan du enklare välja cykel

Om du går i tankar om att köpa cykel, kommer du få stor nytta av informationen på denna sida. Här går vi nämligen igenom vad du behöver tänka på när du ska välja vilken slags cykel du ska köpa. För det är inte alltid så enkelt att välja cykel som man kanske skulle kunna tro.

Det första du behöver fundera över är hur du har tänkt färdas på din cykel. Om du har tänkt cykla tillsammans med dina vänner, är det en bra idé att ha en liknande cykel som de använder. Detta då det finns stora skillnader på olika cyklar och vissa slags cyklar är bättre lämpade för vissa underlag än andra. En stadscykel är till exempel lätt till vikten och framtagen för att föras fram på plana underlag. Detta gör att den skiljer sig en hel del åt från till exempel en mountainbike, som är mer kraftfullt byggd och gjord för att användas i svårare terräng och under tuffare förhållanden.
Här belyser vi de specifika egenskaper som populära cyklar ur olika kategorier har. Genom att känna till hur de olika typerna av cyklar skiljer sig åt, kan du fatta ett mer välgrundat beslut när det är dags för dig att välja cykel.

Stadscyklar

Det finns hundratals olika sätt på vilka stadscyklar kan se ut. Dessa cyklar är väldigt bekväma och stadiga. De lämpar sig bäst för kortare sträckor och stadscykling.

Mountainbikes

Mountainbikes är gjorda för att klara av de tuffa påfrestningar som de utsätts för. De har bredare däck och ibland även stötdämpare baktill (heldämpade cyklar har även dämpning framtill), vilket gör att du enkelt kan färdas i ojämn terräng på din mountainbike.

Racercyklar

Racercyklar kallas de smala cyklar som är byggda för höga hastigheter. Dessa lämpar sig väl för såväl tävling som träning, men bör användas på jämna vägar snarare än ute i terrängen.

Hybridcyklar

Hybridcykeln är en hybrid, det vill säga en kombination av en mountainbike och en racercykel. Dessa cyklar är därför mer allround och är bland annat populära bland pendlare.

Sammanfattning

Det finns en cykel för alla. Vissa personer kan dock uppleva att det är svårt att välja cykel eftersom det finns så många olika sorters cyklar att välja mellan. Förhoppningsvis har vi genom denna text underlättat ditt val.