Vad kostar vattenflaska med eget tryck?

Vad kostar vattenflaska med eget tryck?

En del privatpersoner väljer att skapa vattenflaskor med eget tryck men framförallt är det företag som gör detta och använder flaskorna som profilprodukter. Ett sätt att marknadsföra sitt varumärke samtidigt som man förbättrar mottagarens syn på företaget. Att använda profilprodukter är mycket vanligt inom de flesta branscher. Däremot är det inte alltid som just vattenflaskor är bästa alternativet. Framförallt är det viktigt att produkterna speglar företagets profil.

Kostnad per flaska

Det är relativt stor skillnad i pris på vattenflaskor med tryck. Första valet man behöver göra är vilken slags flaska som ska användas. Det vanligaste är klassiska sportflaskor i plast. Är det ett företag som ska sponsra ett idrottslag med profilprodukter passar dessa flaskor utmärkt. Vill man däremot ha en mer exklusiv approach kan metallflaskor eller glasflaskor väljas. Men då blir även priset högre.

En vattenflaska som blivit extra populär är den som har en fruktkolv i mitten. Det innebär att vattnet får smak från bär eller frukt utan att man får i sig bitar av frukt när man dricker. En flaska som tydligt speglar hälsotrenden.

Nästa steg som avgör priset är hur många som beställs. För det första är det lätt att få mängdrabatt om exempelvis 100 produkter köps istället för enbart enstaka. För det andra har tryckeriet ofta en uppstartskostnad. Genom att välja större antal kommer styckepriset därmed bli lägre då startkostnaden läggs ut på flera enheter.

Angående trycket avgör även antalet färger. Ett stort tryckeri visar exempelvis upp att en röd vattenflaska i ordinarie utförande kostar 110 kr. Väljs sedan entrycksfärg tillkommer en kostnad på 10 kr per flaska. Utöver det tillkommer sedan en startavgift (tryckschablon) på 395 kr.

Det man inte får glömma bort är fraktkostnaden. Företag som beställer profilprodukter gör detta generellt i mycket stora upplagor. Beställs exempelvis 500 vattenflaskor är det inte svårt att kunna göra detta fraktfritt.

Det är snarare privatpersoner, som beställer enstaka enheter, som bör kolla upp totalpriset om man vill jämföra vad det kostar att skapa en egen flaska med tryck. I vissa fall kan det därmed bli billigare att gå till ett lokalt tryckeri och få hjälpen på plats.