Att tänka på innan du väljer det billigaste mobilabonnemanget

Idag finns mycket att välja bland när det är dags att välja mobilabonnemang. Det finns många olika varianter och därmed också många olika prisklasser. En del vill ha extra allt när det kommer till surf och samtal och andra vill bara hitta det billigaste mobilabonnemanget. För det sistnämnda finns dock fler saker att kolla upp och tänka på än bara själva månadskostnaden.

Vad ingår i mobilabonnemang?

Den som är på jakt efter det billigaste mobilabonnemanget bör inte enbart stirra sig blind på priset, utan också undersöka vad som ingår. Här kan det skilja sig på flera punkter men främst dessa två:

  • Samtal
  • Surfmängd

Kanske surfar du inte just något alls och då behöver du ju heller inte ett abonnemang med särskilt mycket surf. Istället kanske du ringer många samtal och då kan det ju vara en stor fördel om man får fria samtal. Det är alltså viktigt att man utgår från sina egna behov, annars finns en risk att man betalar för något man inte behöver och kanske går minste om något annat.

Villkor

En annan sak att undersöka är vilka villkor som gäller. Finns det någon bindningstid, och i hur lång är den i så fall? Nästa sak att hålla koll på innan man tecknar ett abonnemang är om det finns en uppsägningstid och även hur lång denna här. Dom flesta tycks ha 1 månads uppsägningstid men det finns också sådana som inte har något alls, alltså 0 månader. Detta kan vara bra om man inte känner sig nöjd och vill byta, då kan det ju såklart underlätta om det inte finns någon bindningstid, även om en månad eller två är överkomligt för dom flesta.

Så hittar du det billigaste mobilabonnemanget

Det finns som sagt en hel del mobilabonnemang att välja bland idag och även bland dom billigare finns mycket att välja bland. För att hitta det billigaste mobilabonnemanget behöver man givetvis jämföra priser utifrån vad som ingår och vilka villkor som finns om man ska få en tydlig bild av vad det är man betalar för.

När det kommer till att jämföra mobilabonnemang på alla ovan nämnda punkter finns två sätt – antingen att göra jobbet själv eller hitta någon som redan gjort det. På nätet finns sidor som jämfört och sammanställt information från olika leverantörer – vilket gör det väldigt enkelt att hitta det billigaste mobilabonnemanget om det är det man är ute efter.