Dyrast per kvadratmeter…

I Sverige har Stockholm överlägset de högsta bostadspriserna. Men det är ändå ingenting om man jämför mot de tio dyraste gatorna i världen. En etta på 20 kvadrat i centrala Stockholm kan kosta 3-4 miljoner. Samma ett på Pollocks Path i Hong Kong skulle kosta ca 20 miljoner.

 
Pollocks Path är just världens dyraste gata att bo på. Men det är inte främst ett bostadsområde. Här finns bland annat shoppingcentret Peak Tower med en rad olika exklusiva butiker. Hit kommer även de som vill få bästa utsikten över staden. Detta då stadens högst belägna utsiktsplats finns på denna gata. Vad det kostar att bo här? I genomsnitt 1miljon – per kvadratmeter.

 

Europa

I Europa är det Storbritannien som kommer högst på listan över dyraste gator att bosätta sig på. De som vill bo på Kensington Palace Garden får räkna med att betala ca 550 miljoner. Genomsnittspriset för fastigheterna som sålts där är nämligen på 559 miljoner. Detta enligt den brittiska tidningen Daily Mail. Det finns inte speciellt många fastigheter här och det kan ju vara en orsak till att priserna pressas upp. Priset per kvadratmeter landar på 920.000kr

 
Nummer tre på listan ligger även den i Europa. Inte så oväntat finns skatteparadiset Monaco med på listan över dyra bostadsgator. För att få bo på Avenue Princess Grace får man lägga ut ca 745.000kr per kvadratmeter boende. Men då får man även ett boende vid en gata som har vacker havsutsikt och är riktigt kändistätt. Här har bland annat Andrea Bocelli, Roger Moore och Helena Christensen fastigheter.

 

Sverige finns inte med på listan alls eftersom det är lång väg kvar upp till ”sista” platsen. På denna plats finns Avenue Montaigne i Paris. Priset per varje kvadratmeter ligger här på i genomsnitt 225.000kr. En etta på 20 kvadrat skulle här alltså kosta dryga 4 miljoner.

 
Källa: Aftonbladet 2015