Hur hittar jag en flyttfirma i Karlshamn?

Du kan börja med att söka på ”flyttfirma Karlshamn” på internet. Då kommer du hitta en hel del olika flyttfirmor som erbjuder sina tjänster i Karlshamn med omnejd. Du kan även kolla Blocket där många flyttfirmor marknadsför sig. Det finns också jämförelsesajter som listar många olika flyttfirmor och deras villkor. Problemet med jämförelsesajter är att de inte alltid kollar upp de företag som de jämför och ibland marknadsför de flyttfirmor som har skatteskulder och saknar trafiktillstånd. Du ska därför alltid själv kolla upp de flyttföretag som du funderar på att anlita. En hel del information finns att hitta på nätet genom recensioner och företagsinformation. Dock kan man ofta bilda sig en uppfattning genom en snabb kontroll mot upplysningssidor. Utifrån detta kan man selektera fram rätt flyttfirma i Karlshamn.

Hur mycket tar en flyttfirma i Karlshamn betalt?

De flesta flyttfirmor använder pris per timme. Det som avgör priset är storleken på flyttbilen och hur många flyttpersoner det kommer att behövas. Det är alltid dyrare att flytta på helgen och röda dagar. Ska ni flytta mellan två olika städer eller länder så påverkar det också priset. En seriös flyttfirma kommer alltid hem till dig och tittar igenom exakt vad det är som ska flyttas, glöm inte att även visa era källarförråd och vindsutrymmen. De skickar sedan ett kostnadsförslag med en detaljerad prisplan och tidsuppskattning. Ofta vill de ha betalt ungefär 30% i förskott.

Att packa eller inte packa…

Är det flyttfirman som packar alla flyttlådorna så brukar det blir cirka 40 % dyrare jämfört med om ni packar själva. Man brukar också säga att det kostar cirka 150 kronor extra per kvadratmeter. Är det flyttfirman som även ska packa upp så får du betala lika mycket till. Kolla med flyttfirman om flyttkartonger och emballage ingår. Vissa flyttfirmor lånar ut flyttkartonger men inte emballage. Låter du flyttfirman packa slipper du köpa kartonger, tejp och bubbelplast. Många låter flyttfirman packa för att slippa ansvaret ömtåligt porslin och glas. Är det du själv som har packat så är det inte säkert att flyttfirmans försäkring täcker.

Mer tjänster

På senare år har det blivit populärt att köpa hela paket av någon flyttfirma i Karlshamn. Då ingår till exempel flyttstädning och magasinering av möbler och bohag om det skulle behövas. Bokar du flyttstädningen genom flyttfirman så kan du vara säker på att städ-teamet som kommer till ert hem har erfarenhet från flyttstädning och att städa bakom element och över skåpen i köket. Vanligtvis kostar en flyttstädning mindre än hälften av vad flytten kostar. Du kan också ansöka om RUT-avdrag för flyttstädning och då kan det faktiskt vara ganska prisvärt att köpa in flyttstädning.