Ett attefallshus har fler fördelar än vad du kanske inser

Att bygga ett andra, mindre hus på en fastighet kan ha många olika fördelar. Attefallshus är nämligen kompakta och effektiva små hus som lämpar sig utmärkt när du vill skapa en mer hållbar och kostnadsmedveten livsstil. Läs vidare för att få insikt i fördelarna med dessa byggnader!

3 av de viktigaste fördelarna med ett attefallshus

Några av de viktigaste fördelarna med att bygga ett attefallshus på tomten är:

  • Prisvärdheten. Detta är en av de främsta fördelarna med små byggnader som dessa. De kostar helt enkelt betydligt mindre att bygga än vad ett traditionellt bostadshus gör. Därmed kan de vara bra alternativ när du vill uppföra ett andra bostadshus på tomten som kan hyras ut. Beroende på vilka materialval och liknande som görs, samt hur mycket arbete du själv utför, kan kostnaden variera från omkring 100 000 kr till 1 000 000 kr.
  • Flexibiliteten. En annan fördel med dessa små byggnader är den inbyggda flexibiliteten. Attefallshus kan användas för många olika syften. Till exempel kan de användas som gästhus, hemmakontor, uthyrningsobjekt eller dylikt. Denna flexibilitet gör dem väldigt lämpade för familjer som vill få lite mer bostadsyta på fastigheten utan att behöva renovera det huvudsakliga bostadshuset.
  • Enkelheten. En tredje fördel med dem är enkelheten. Så här pass små hus är utformade för att vara enkla och effektiva. Därmed lämpar de sig utmärkt för dig som vill göra ditt liv lite enklare. Dessa byggnader har ofta en ganska minimalistisk design och ett stort fokus på funktionalitet. Därmed är de ofta enkla att underhålla och att städa. Så om du bekymrar dig för att behöva ägna dig åt extra mycket städning i och med uppförandet av denna byggnad kan din oro alltså vara obefogad.

Du kan själv välja hur du vill använda byggnaden

Sammanfattningsvis kan det finnas många fördelar med att uppföra ett andra, lite mindre hus på tomten. Tre av fördelarna med att göra detta är prisvärdheten, flexibiliteten och enkelheten. Du kan till exempel själv välja huruvida du vill hyra ut den extra byggnaden som ett litet bostadshus eller använda det som ett hemmakontor. Därmed finns det många möjligheter som ryms i den lilla byggnaden.