Att surfa på Bali lockar allt fler

Att surfa på Bali är en dröm för många, och ett resmål som fortsätter att växa. En perfekt dag på vattnet inleds med en god och hälsosam frukost med solmogna frukter, färskpressad juice och andra näringsrika inslag för att orka med en hel dag på brädan. Dagen består sen av att lyckas med den obeskrivliga känslan av att bli en med havet och njuta av att rida på naturens egen kraft. Därefter hänger man tillsamman runt grillen med nyfångad fisk och en kall öl eller njuter på en utav öns genuina och härliga restauranger.

En avslappnad livsstil

Att surfa på Bali handlar mycket om teknik och att öva in muskelminnet. Allt från paddling, upphopp, stance, hur man sva?nger och får mer fart är något som alltid kan utvecklas oavsett nivå. Bali är unik i det avseendet eftersom ön erbjuder perfekta surfspots oberoende av skicklighet på surfbrädan. Surfing kan däremot också ses som en hel livsstil och inställning till livet. Skön atmosfär och leva livet till fullo är viktiga inslag i detta precis som attityden och likaså uttrycken och slang. Impact-zones, line ups, duckdives och hang-tens är bara en bråkdel av alla surftermer som kan vara bra att göra sig bekant med. Utöver detta är det också avgörande för en surfare att förstå väder, vind och vågor och att på så sätt lära känna havet. Förståelse och en viss vattenvana minskar och risker för skador. Att veta hur man beter sig vid strömmar eller fall och hur man paddlar ut genom vågorna är något alla ska veta innan man ger sig ut.

Att surfa på Bali handlar inte bara om att befinna sig i vattnet. Utöver att bjuda på världsberömda vågor kan ön också skryta med fantastiska paradisstränder, dramatiska klippar, tropisk omgivning och vänlig lokalbefolkning. Ön har också en välbevarad kultur där hinduismen lyser igenom med vackra tempel och annan traditionell arkitektur. Likaså finns det många traditioner kopplade till religionen som är ständigt synliga vid resan. Seminyak brukar beskrivas som ett optimalt område som utgångspunkt för att surfa på Bali. Här får man chansen att se solen gå upp över Balis ikoniska risfält samtidigt som man har nära till ett pulserande uteliv och flera härliga restauranger för att uppleva den klassiska indonesiska matkulturen. Mindre än en timme bort har man också möjlighet att hitta öns bästa surfspots. Här erbjuds vågor för alla nivåer vilket gör ön också ett populär destination för surfskolor och surfcamps.