Kan hemlarm användas med öppna dörrar eller fönster?

Kan hemlarm användas med öppna dörrar eller fönster?

Dagens system för hemlarm har utvecklats en hel del på bara några år. Detta är fördelaktigt för dig som lägenhetsinnehavare eller villaägare. De moderna systemen kan nämligen dels göra mer saker än vad som någonsin tidigare varit möjligt, men de är samtidigt enklare att använda. De plattformar för hemsäkerhet som idag finns på marknaden inkluderar ofta interaktiv övervakning av bostaden, smart kameraövervakning och olika funktioner för automation i hemmet. Det finns dock fortfarande enklare hemlarm för dig som inte upplever att du behöver ett fullspäckat säkerhetssystem.

Med alla nya och avancerade funktioner som ett modernt hemlarm kan ha, finns det fortfarande vissa grundläggande aspekter av hur systemen fungerar som användare ofta undrar över. En av dessa funderingar gäller hur man larmar på systemet när man har “kringgått” en sensor, vanligtvis ett fönster eller en dörr. Detta är en av de vanligaste frågorna som nyblivna ägare till hemlarm ställer sig själva. Här förklarar vi hur det ligger till.

Kringgå en av ditt hemlarms sensorer

Att kringgå en sensor innebär att man vill använda sitt hemlarm, men öppna ett fönster eller en dörr. Det kan finnas flera olika anledningar till att man vill göra på detta vis, bland annat att man vill kunna öppna och stänga ett visst fönster på kvällen, trots att hemlarmet är påslaget. Man kan även vilja kringgå en viss sensor så ett stort husdjur eller en människa kan röra sig i ett visst område utan att larmet går av.

Det är förvånansvärt enkelt att kringgå en sensor på de allra flesta hemlarm. Detta har att göra med det faktum att de flesta tillverkare följer samma eller snarlika principer för att minska risken för falsklarm. Du bör ta en titt i manualen för ditt hemlarm eftersom det sannolikt finns instruktioner där för hur du går tillväga för att kringgå en sensor. Ofta krävs inte mer än några knapptryckningar. Instruktionerna bör vara ganska lätta hitta och enkla att följa. Om du känner dig osäker på huruvida du har gjort rätt kan du alltid ringa det företag som har sålt dig ditt hemlarm och prata med kundtjänstavdelningen.