Enkelheten i fokus

Daniel Mühlbach är en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer. Han är en erfaren pionjär inom E-handel som vet hur man etablerar en butik på nätet. Här är det då visionen om enkelhet som överraskar mest. Det är lätt att sätta en  stämpel på en så framgångsrik människa, trots att det i själva verket handlar om en blixtrande envishet och djup fascination av kunden – väldigt enkla egenskaper som byggde upp två nätbaserade imperium.

Han har alltid behövt enkelhet omkring sig tack vare sin dyslexi och färre minnesplatser än genomsnittet. Detta till trots har Daniel Mühlbach byggt upp två framgångsrika E-handelsjättar och cementerat sitt namn bland toppen av svenska entreprenörer genom tiderna. Som person är han väldigt strategisk och en oerhört duktig ledare som får med sig människor och hjälper dem att utvecklats. Allting ligger i strategin och enkelheten. Han visar tydligt att ett enkelt liv inte nödvändigtvis betyder få åtaganden. Det handlar om tillvägagångssättet, och det är vad som gör Sveriges kanske mäktigaste entreprenör så fascinerande.

Han pratar om hur lätt det är att göra det svårt och att det handlar om tre grundläggande aspekter; att göra ett bra jobb och att sköta sig gentemot mot kunden. Den tredje aspekten är i all sin enkelhet att inte ge upp en strategi för snabbt. För att se ytterligare om Daniel Mühlbach och tänket i Footway, finns länk här.

Grundvärderingarna: Kul, Kund, Kompis

Grundvärderingarna i Footway är så fascinerande enkla att enkelheten blir mer eller mindre en självklarhet ju mer man lär sig om entreprenören Daniel Mühlbach. Hans koncept med enkelheten i fokus är anledningen till två E-handelsföretags bländande framgångar, men samtidigt är det en signal till hela det svenska näringslivet att det inte behöver vara så avancerat för att ha betydelse.

Strategi, navigation & enkelhet

Daniel Mühlbach tycker om att alltid ha ett större mål framför sig och han uppskattar hela resan från början till start. Det är det strategiska tänkandet och navigationen som är hans styrka, och i kombination med sin vision om enkelhet blir det någonting som alla kan förstå och ta del av.