Tänk på det här när ni köper ett gammalt hus

Tänk på det här när ni köper ett gammalt hus

En naturlig del av livet är att göra bostadskarriär. Precis som när vi byter upp oss till nytt jobb med mer ansvar och bättre betalt kan vi vilja byta upp oss från lägenhet till hus eller från litet hus till stort hus.

Utmaningarna med bostadskarriär i Stockholm

Hur gör man med förskoleplatser, stambyten och värmesystem? Bor du i Stockholm finns det saker att tänka på som skiljer sig från andra städer. Här går vi igenom vilka alternativ du har.

Förskoleplatser

För den som har små barn i Stockholm handlar det inte bara om att hitta det perfekta huset. Ni måste hitta det i ett område där det finns förskoleplatser. Ni kanske jobbar som säljare eller golvläggare och åker runt hela dagarna och då vill man veta att barnen har en förskola nära hemmet. Du vill inte resa 1,5 mil enkel väg i trafikstockning klockan halv fem på eftermiddagen för att hämta barnen.

Värmesystem

Gamla hus kan vara charmiga men de kan också innebära problem. Har ni otur har huset fortfarande värme från el, något som kostar oerhörda pengar och därmed behöver bytas så fort som möjligt.

golv

Göra jobbet själv

Arbetar en av er som golvläggare eller snickare kanske man vill byta till en värmepump med vattenburen golvvärme själv. Det sparar förstås en del pengar men kom ihåg att installationer måste göras av en behörig elektriker. Ni vill kunna sälja huset i framtiden och då måste renoveringar vara fackmannamässigt gjorde.

Fräscha upp

Ett bra sätt att väcka liv i ett gammalt hus är att fräscha upp ytskikten, golv, väggar och tak. Golv och trappor kan snabbt slipas upp av en duktig golvläggare och väggarna kan en målare snygga till med några fina tapeter. Innertaken kan i värsta fall behöva bytas men det gör en snickare på en dag med en spikpistol och ett Huntonittak. Se fina exempel på www.golvläggarestockholm.net.

Ytskikt en liten kostnad

Att göra om ytskikten innebär en ganska liten investering som ger stort resultat. Huset kan kännas som nytt på bara några veckors jobb. Självklart finns det saker som kostar pengar och som inte syns men då får man glädja sig år att satsa en del på det som kostar mindre och gör stor skillnad. Kom bara ihåg att boka upp hantverkarna i god tid!