Företagskonferens

Konferenser är ett ypperligt tillfälle att gå till botten med verksamhetens behov och utgångsläge. Många gånger kan en lyckad konferens dessutom ge en nytändning som fortplantar sig genom hela organisationen och bidrar till ökad produktivitet och kreativ omgivning. Genom mötesbranschen finns denna katalog över Sveriges konferensanläggningar. Från kustnära slott till innerstadskonferenser. Allt för att ni skall hitta vad som bäst motsvarar de krav och önskemål ni har.

Upplägg och förberedelse

Oavsett bransch och inriktning, krävs god planering för att man skall få ut så mycket som möjligt från den konferens man håller. Utan förarbetet kan era möten bli trevliga och sociala, men ofta utan de resultat ni kanske hoppades på initialt. Bland de viktigare av punkterna inför en bokning är frågan om syfte och lokal. Se till att ni har gått igenom vad målsättningen är för konferensen eller mötet som ni kallar till. Detta är navet i hela vistelsen och någonting som skall behandlas från olika håll i försök att kartlägga, utveckla, kommunicera och implementera förändringar. För att ytterligare förstärka kärnan i er satsning bör valet av lokal gå i linje med syftet. Är planen att ni skall jobba med sammanhållning och personalfrågor, kan en konferensanläggning med fokus på aktiviteter och teambildning vara helt rätt. För styrelsekonferensen där fokus är strategiskt arbete och förhandlingar, kan en golfkonferens eller en formell slottsvistelse vara ett smartare val. Tänk igenom vad ni vill uppnå och inte minst hur ni skall följa upp det hela. Det är i uppföljningen ni kan se vad som gjordes rätt och vad som behöver tänkas igenom inför nästa bokning.

Resor till er konferensanläggning

De flesta konferensanläggningar ligger inte mitt i stan utan en bit utanför. Rör det sig om en kortare resväg är taxi eller lokaltrafik möjliga alternativ, men för avlägset belägna anläggningar kan det krävas byten eller flyg. De som tar emot konferensbokningar har all information om resvägar och snabba lösningar. Sådan information är också tillgänglig i presentationen av olika konferensanläggningar. Se till att boka såväl resor som anläggning i tid! För det mesta går det att lösa allting så länge konferensanläggningen inte är fullbokad. Dock kan det bli en kostnadsfråga om man inte tänkt över resor och transport.

Övernattning på konferenshotell

Även om dagkonferenser är vanligt förekommande för de som behöver sitta i möten under lång tid, har konferens i mångt och mycket kommit att bli synonymt med övernattning och god mat. Var tydlig med att kommunicera vad för upplägg ni tänkt er och skicka gärna ut ett brev om fokus för vistelsen så alla hinner förbereda sig något. De konferensanläggningar som har gott rykte, är måna om att hålla sig på topp och vara ett exklusivt alternativ bland andra. Som besökare kan ni räkna med god service, utsökt mat och förträfflig service! Detta är viktigt för att inte ta energi från arbetet. De hotellrum som erbjuds är utformade för att kunna vara en plats för tankar och vila. Många bra idéer kommer efter sömn eller avkoppling när tankarna fått landa och intryck sjunka in. Därför har man inte tummat på kvaliteten när man inrett och planerat rummen. Vi hoppas att du finner den konferensanläggning som bäst motsvarar era önskemål när företaget skall boka möten eller konferens.